Bedrijven-index
Bedrijven
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z
Gemeente Veere

Inhoud

Veere (Zeeuws: (Ter) Veere) is een gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland. De gemeente telt 21.942 inwoners. Ook het voormalig werkeiland Neeltje Jans hoort tot het grondgebied van de gemeente. Het gemeentehuis staat in Domburg.

Geschiedenis

Vanaf 1811 is er een gemeente Veere geweest, aanvankelijk bestaande uit de stad Veere en de plaats Zanddijk. Bij de gemeentelijke herindeling van 1 juli 1966 werden de toenmalige gemeenten Serooskerke en Vrouwenpolder toegevoegd. Deze situatie duurde tot eind 1996, toen per 1 januari 1997 door samenvoeging met de gemeenten Domburg, Mariekerke, Valkenisse en Westkapelle de huidige gemeente ontstond.

Kernen en Buurtschappen

De gemeente Veere omvat dertien kernen.

De gemeente bevat tevens de buurtschappen Boudewijnskerke, Buttinge, Dishoek, Geldtienden, Groot Valkenisse, Hoogelande, Klein Valkenisse, Krommenhoeke, Mariekerke, Molembaix, Molenperk, Poppendamme, Sint-Jan ten Heere en Sint Janskerke.

Verder ligt bij de stad Veere nog de plaats Zanddijk, die echter naar de gemeentelijke definities geen eigen kern vormt, en de villawijk Buiten de Veste.

Lokale Omroep

De lokale omroep van de gemeente Veere is sinds 2013 W-FM, wat staat voor Walcheren FM.

Informatie
BurgemeesterDhr. Rob van der Zwaag
AdresTraverse 1, 4357ET DOMBURG
Postbus1000, 4357ZV DOMBURG
Telefoon0118-555444
E-mailgemeente@veere.nl
Websitewww.veere.nl
Inwoners21900
Oppervlakte206 km2
Gemeenten
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z